Medisch adviseur Chirurgie

MediRisk is een onderlinge verzekeraar die zich met en voor de aangesloten zorginstellingen, met name ziekenhuizen, inzet voor de verzekerbaarheid van medische aansprakelijkheid. De organisatie is klein (ca. 50 medewerkers), kent een open werksfeer en is continu in ontwikkeling.

Onze medewerkers zijn bevlogen professionals die zich zeer betrokken voelen bij de aangesloten zorginstellingen en hun patiënten. Zij werken daarvoor nauw samen met in- en externe medisch adviseurs. Ter versterking van dat team zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig Medisch adviseur Chirurgie (m/v) voor gemiddeld 16 uur per week.

Wat gaat u doen?

Als medisch adviseur beoordeelt u de medische aspecten van aansprakelijkheidsclaims die bij de verzekerde zorginstellingen, met name ziekenhuizen, worden ingediend. U brengt zowel schriftelijk als mondeling advies uit aan de schadebehandelaars. U consulteert waar nodig specialisten vanwege hun specifieke expertise en bespreekt de casus met de aangesproken arts. Uw specifieke medische kennis wordt ook aangesproken door onze afdeling Medisch Risicomanagement bij de ontwikkeling van gerichte preventieprogramma’s .

Wat vragen wij van u?

Wij zijn op zoek naar BIG-geregistreerd arts met ruime praktijkervaring als chirurg en/of vaatchirurg. Verder heeft u affiniteit met medische aansprakelijkheid en preventie. U beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en hebt een servicegerichte houding. U bent als zelfstandig medisch adviseur beschikbaar voor gemiddeld 16 uur per week en werkt daarvan tenminste 1 tot 2 dagdelen per week op ons kantoor in Utrecht.

Over ons

De kracht van MediRisk is de combinatie van een complete verzekering gekoppeld aan zorgvuldige claimbehandeling en medisch risicomanagement, gericht op het verminderen van schade. Door het unieke karakter van de Onderlinge waarin ziekenhuizen zich verenigd hebben om zowel samen de kosten te dragen als inzicht in risico’s met elkaar te delen, is dat ook realiseerbaar. Ons team bestaat enerzijds uit schadebehandelaars en gespecialiseerde juristen die worden bijgestaan door medisch adviseurs in alle specialismen. Anderzijds werken er bij MediRisk preventieadviseurs en analisten met verschillende achtergronden en specialisaties. Denk vooral aan expertise op het gebied van patiëntveiligheid, risico- en klachtenmanagement en zorgdata.

Meer informatie over MediRisk en de functie?

Neem dan contact op met Gerard de Zeeuw, medisch adviseur of Gert Klay, manager Schadebehandeling, beiden bereikbaar via 030 247 48 10.

 

Direct solliciteren?

Deze link leidt u direct naar de online sollicitatiepagina

Share op Whatsapp Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email