Data Scientist

die de zorg veiliger maakt

Je hebt nu de kans om met jouw unieke inzichten en kennis de zorg veiliger te maken. Kan jij je vastbijten in de data van 20.000 medische schadeclaims? Wil jij jezelf ontwikkelen binnen een kleine, datagedreven organisatie? Kijk dan niet verder, want MediRisk is op zoek naar een ambitieuze Data Scientist die actief bijdraagt aan verbetering van de patiëntveiligheid en betaalbaarheid van de zorg.  

MediRisk

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat de klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk 25 jaar geleden opgericht om medische aansprakelijkheid betaalbaar te houden. Op dit moment is ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland bij MediRisk aangesloten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. De historie van ruim 20.000 claims levert daartoe een schat aan informatie. Bij MediRisk werken ongeveer vijftig hooggekwalificeerde professionals, onder andere juristen, medisch adviseurs, Data Scientists en adviseurs medisch risicomanagement. 

Wat ga je doen? 

Samen met twee andere ervaren en enthousiaste Data Scientists analyseer je de schadeclaims van Nederlandse zorginstellingen. Je creëert datagedreven producten, zoals rapporten, dashboards en apps, zowel voor intern gebruik als voor de bij ons aangesloten ziekenhuizen. Op basis van de data kom je met ideeën die activiteiten en processen verbeteren. Vervolgens zorg je ervoor dat jouw inzichten impact hebben binnen en buiten MediRisk. Natuurlijk pas je statistische technieken toe, zoals predictive modelling, text mining en (un)supervised learning. Ook gebruik je bijvoorbeeld Lean Startup en Human Centered Design om data science producten te ontwikkelen die optimaal aansluiten bij de behoeften van gebruikers. Je hebt volop de ruimte om je kennis en kunde in de praktijk toe te passen en je te ontwikkelen op je vakgebied

Wat vragen wij van jou

  • Je beschikt over een universitair werk- en denkniveau en een afgeronde studie data science, econometrie, actuariaat, toegepaste wiskunde of statistiek en/of je hebt relevante werkervaring in dit veld. Bij voorkeur in de zorg of bij een (zorg)verzekeraar;
  • Je bent generalist binnen het domein van data science en gewend zelfstandig te werken binnen projecten;
  • Je bent nieuwsgierig, accuraat, stressbestendig, flexibel en resultaatgericht;
  • Je bent bovengemiddeld geïnteresseerd in ontwikkelingen in de zorg
  • Je bent bekend met statistische methoden en technieken, zoals text mining, regressie en clusteranalyse, predictive modelling, en met data science tools zoals R, Python, Power BI, en/of SQL;
  • Je bent ondernemend, hebt lef en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je enthousiasme slaat over op jouw collega’s. 

Wat bieden wij jou? 

MediRisk biedt je een afwisselende functie in een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. Je krijgt volop mogelijkheden je te ontplooien binnen ons data science team. MediRisk kent ruime studie- en opleidingsmogelijkheden, een dertiende maand en een flexibel arbeidsvoorwaardensysteem dat je naar eigen keuze kunt inrichten. Je krijgt een goed salaris dat afhankelijk is van opleiding en ervaring. Je werkweek bedraagt minimaal 32 uur. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Meer informatie over de functie? 

Neem dan contact op met Theunis Schaafstra, Manager Ledenadvies via (030) 247 47 25 of Onno Dijt, Data Scientist via (030) 247 44 99.

Solliciteren?

> Reageer online
 

Direct solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Solliciteer dan direct online!

Direct solliciteren >