Senior business controller

MediRisk is de grootste verzekeraar van medische aansprakelijkheid van zorginstellingen in Nederland. Een groot deel van de Nederlandse ziekenhuizen is aangesloten, ook instellingen op Aruba, Bonaire en Sint Maarten. MediRisk is geen gewone verzekeraar, maar een onderlinge waarborgmaatschappij van de ziekenhuizen zonder winstoogmerk. 

Iedere claim van een patiënt is er één teveel. Naast een snelle en patiëntgerichte behandeling van schademeldingen, werkt MediRisk daarom samen met de aangesloten instellingen continu aan de vermindering van de risico’s in de gezondheidszorg. Zo hebben we veel aandacht besteed aan de kwaliteit en veiligheid van operatieafdelingen (OK) en die van de spoedeisende hulp (SEH). Deskundigheid op uiteenlopende gebieden is dus een vereiste.

De afdeling

Wij zijn op zoek naar een business controller, die voor MediRisk de financiële functie invult. In deze rol rapporteer je aan de algemeen directeur. Je mag rekenen op een grote mate van zelfstandigheid. Tegelijk werk je intensief samen met de andere teams binnen MediRisk en met financiële collega’s van VvAA Groep BV.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de periodieke managementinformatie. Daarbij signaleer je bedrijfsvoeringsvraagstukken en werk je die uit. Vanuit deze vraagstukken adviseer je (on)gevraagde directie en management.

Dit houdt onder andere in:

  • Je signaleert en werkt de bedrijfseconomische vraagstukken uit waarbij je risico, rendement en kapitaal in samenhang beziet.e participeert bij strategische initiatieven zoals samenwerkingsverbanden, ontwikkeling van nieuwe proposities en veranderprojecten.
  • Je beoordeelt de haalbaarheidsstudies.
  • Je monitort de kostendekkendheid van de producten. Je participeert in de vaststelling respectievelijk aanpassingen van tarieven. Daarbij geldt als uitgangspunt ‘activity based costing’.
  • Je beschikt over kennis op het gebied van risicomanagement.
  • Behalve als sparringpartner voor de directie onderhoud je goede relaties met de Raad van Commissarissen, de Audit & Risk Committee, de externe accountant, De Nederlandsche Bank en de controllers van de aangesloten instellingen.
Uiteraard informeer je directie en management altijd accuraat over de financiële stand van zaken. Afwijkingen signaleer je tijdig, je stelt ze ter discussie en zorgt voor de opvolging van maatregelen. Met relevante informatie ondersteun je besluitvormingsprocessen adequaat en proactief. Zo lever je een wezenlijke bijdrage aan de realisatie van doelstellingen, waarbij jij de norm stelt voor de kwaliteit van stuurinformatie, zowel binnen MediRisk als richting de leden. Je vormt de verbindende schakel naar andere financiële specialisten, zoals het actuariaat, de controllers van de leden en VvAA.

Verder houd je je bezig met budgetteren en forecasten, maak je scenarioanalyses bij strategische keuzes en monitor je de bestaande operationele activiteiten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de fiscale aangelegenheden en onderhoud je hiertoe contacten met de fiscaal adviseur. Ten slotte ben je verantwoordelijk voor het herverzekeringsprogramma van MediRisk en onderhoud je hiertoe contacten met de herverzekeringsbroker van MediRisk.

Wat vragen wij van jou?

Als business controller ben je de financiële sparringpartner van de directie en het management van MediRisk. Hierbij rekenen we erop dat jij ons op een positief-kritische wijze uitdaagt en helpt anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. We zoeken iemand met een ruime ervaring als business controller die graag werkt in een team, maar ook goed zelfstandig kan werken. Je bent een stevige en communicatief sterke persoonlijkheid. Naast voldoende kennis van en ervaring met controlling heb je wo werk- en denkniveau en bij voorkeur een economische of bedrijfskundige achtergrond. Je brengt op een natuurlijke manier samenwerkingsverbanden tot stand en verbindt de verschillende disciplines met elkaar, met als doel een optimaal resultaat. Je acteert op organisatieniveau met een goede balans tussen stevigheid en sensitiviteit. Daarnaast breng je helder en overtuigend je boodschap over. Kennis van en ervaring met de financiële dienstverlening, (her)verzekeringen en fiscaliteit is een pre.

Wat bieden wij jou?

MediRisk biedt je een afwisselende en uitdagende functie voor 32 uur per week in een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. We kennen ruime studie- en opleidingsmogelijkheden, een dertiende maand, een goede pensioenregeling, flexibele werktijden, de mogelijkheid om extra verlof te kopen en korting op financiële producten.

Meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Ebbo van Gelderen, algemeen directeur van MediRisk via directie@medirisk.nl.

Solliciteren?

Klik hier!

Direct solliciteren?

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature?

> Online solliciteren
Share op Whatsapp Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email

Contact met MediRisk

Hebt u vragen? Neem dan gerust contact met ons op: