Medisch codeur/ junior data-analist

met ervaring als medisch professional

Wil je de zorg verbeteren, maar er fysiek niet (meer) werkzaam zijn? Ben je analytisch en secuur, en heb je minimaal een mbo+-opleiding? Misschien is medisch coderen iets voor jou! Ons team Medisch risicomanagement zoekt een parttime collega, standplaats Utrecht.

Waarom MediRisk?

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid. MediRisk is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat de klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk 25 jaar geleden opgericht om medische aansprakelijkheid betaalbaar te houden. Op dit moment is ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland bij MediRisk aangesloten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. De historie van ruim 20.000 claims levert daartoe een schat aan informatie. Bij MediRisk werken ongeveer vijftig bevlogen professionals, onder andere juristen, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement.

Het team

De afdeling Medisch risicomanagement registreert de kenmerken van schadeclaims, zoals incident, oorzaken en gevolgen, in een database. Na analyse gebruiken wij deze informatie om zorgorganisaties te informeren over veiligheidsrisico’s. Daarnaast helpen wij onze leden met gerichte preventieprogramma’s om de patiëntveiligheid te vergroten. De kwaliteit van de database is bepalend voor de betrouwbaarheid van de analyses. In 2015 zijn wij gestart met predictive modelling om tijdige signalering van medische en financiële risico’s te verbeteren.


Wat ga je doen?

Als medisch codeur leg je samen met het team zoveel mogelijk kenmerken van open en gesloten claimdossiers vast. Het uniform en secuur vastleggen van deze kenmerken is van groot belang voor de betrouwbaarheid van statistische analyses, en daarmee voor onze leden en voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Om de juiste kenmerken van een claim te kunnen vastleggen, moet je medische en juridische documenten doornemen en kunnen doorgronden. Op basis van jouw medische ervaring en kennis maak je een vertaling van de dossiers naar de juiste kwalificatie/codering in de MediRisk-systemen. Je bent daarmee bepalend en medeverantwoordelijk voor correcte en consistente data. Ook speel je een belangrijke rol bij het continu verbeteren van de coderingset en het breder ontwikkelen van inzichten op basis van de claimdossiers.


Wat vragen wij van jou?

Het vertalen van situaties in een behandelproces naar het vastleggen van kenmerken van medische processen vereist kennis en ervaring als medisch professional. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste en energieke medisch codeur/junior data-analist die aan de volgende eisen voldoet:

  • Je hebt een mbo+/hbo-achtergrond of -denkniveau, bij voorkeur in de gezondheidszorg
  • Je bent analytisch en secuur
  • Je bent flexibel en in staat om gedurende langere tijd geconcentreerd te werken
  • Werkervaring in een medisch beroep is een pré
  • Uiteraard ben je gewend en in staat op een integere wijze om te gaan met vertrouwelijke informatie


Wat bieden wij jou?

MediRisk biedt je een afwisselende functie in een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. Een unieke mogelijkheid om je talenten in te zetten voor de verbetering van de zorg, zonder daar zelf fysiek werkzaam te zijn. Deze rol is ook een mooie kans voor kandidaten met een verpleegkundige achtergrond die om bijvoorbeeld fysieke redenen niet (meer) in de directe zorgverlening kunnen of willen werken.

MediRisk kent ruime studie- en opleidingsmogelijkheden, een dertiende maand en een flexibel arbeidsvoorwaardensysteem dat je naar eigen keuze kunt inrichten. Je verdient een goed salaris dat afhankelijk is van opleiding en ervaring. Je werkweek bedraagt 16-24 uur.


Meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Theunis Schaafstra, Manager Ledenadvies via (030) 247 4625.

Solliciteren?

> Reageer online