Medisch Codeur 16 uur 

MediRisk is een verzekeraar voor medische aansprakelijkheid. MediRisk is geen traditionele verzekeraar, maar een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat de klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben deze onderlinge 25 jaar geleden opgericht om medische aansprakelijkheid betaalbaar te houden. Op dit moment is ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland bij MediRisk aangesloten.

Vanuit de gedachte ‘elke fout is er een teveel’ werkt MediRisk met haar leden actief aan het beheersen van medische risico’s. Door het unieke karakter van een onderlinge, is dat ook realiseerbaar. De historie van ruim 20.000 claims levert een schat aan informatie over medische risico’s. Bij MediRisk werkt een gedreven en enthousiast team van circa 50 collega’s waaronder schadejuristen, medisch adviseurs, (kwantitatief) analisten en adviseurs medisch risicomanagement. Wij zijn op zoek naar een betrokken en professionele medisch codeur met hart voor de zorg. Onze vestigingsplaats is Utrecht.

Het team

Op de afdeling Medisch risicomanagement leggen wij kenmerken van schadeclaims,  zoals incident oorzaken en gevolgen,  vast  in een database. Na analyse gebruiken wij deze informatie om zorgorganisaties te informeren over veiligheidsrisico’s. Daarnaast zetten wij gerichte preventieprogramma’s in om incidenten in de toekomst te voorkomen. De kwaliteit van de database is bepalend voor de betrouwbaarheid van de analyses. In 2015 is zijn wij gestart met predicatieve modelling om tijdige signalering van medische en financiële risico’s te verbeteren.

Wat ga je doen?

Als codeur werk je samen met ons team om zoveel mogelijk kenmerken van zowel open als gesloten claimdossiers vast te leggen. Het uniform en secuur vastleggen van deze kenmerken is van groot belang voor de betrouwbaarheid van statistische analyses, en dus voor onze leden. Om de juiste kenmerken van een claim te kunnen vastleggen moet je zowel medische als juridische documenten doornemen en kunnen doorgronden. Je moet op basis van jouw medische ervaring en kennis een vertaling maken van de dossiers naar de juiste kwalificatie/ codering in de MediRisk systemen. Je bent daarmee bepalend en medeverantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van het vastleggen van de data (correctheid en consistentie). Ook speel je een belangrijke rol bij het continu verbeteren van de coderingsset. 

Wat vragen wij van jou?

Het vertalen van situaties in een behandelproces naar het vastleggen van kenmerken van medische processen, vereist kennis en ervaring als medisch professional. Je bent enthousiast en energiek en je bent op zoek naar een baan voor twee dagen per week. Je hebt een MBO+/HBO achtergrond of denkniveau, het liefst een gezondheidszorg gerelateerde opleiding. Daarnaast heb je enkele jaren werkervaring in een medisch beroep. Bij voorkeur in een ziekenhuis. Je hebt ervaring en/of affiniteit met het gebruik van computers, data-invoer. Je gelooft in de kracht van het leren van fouten en bent gemotiveerd om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de zorg, Je bent flexibel en in staat om gedurende langere tijd geconcentreerd te werken. Je ben analytisch en werkt secuur. Uiteraard ben je gewend en in staat op een integere wijze om te gaan met vertrouwelijke informatie

Wat bieden wij jou?

MediRisk biedt je een afwisselende functie in een omgeving die zich kenmerkt door kwaliteit en eigen verantwoordelijkheid. Een unieke mogelijkheid om je talenten in te zetten voor de verbetering van de zorg, zonder daar zelf fysiek werkzaam te zijn. Deze rol is ook een mooie kans voor kandidaten met een verpleegkundige achtergrond die om bijvoorbeeld fysieke redenen niet (meer) in de directe zorgverlening kunnen/ willen werken. MediRisk kent ruime studie- en opleidingsmogelijkheden en een dertiende maand. Je verdient een goed salaris, dat afhankelijk is van opleiding en ervaring. Je werkweek bedraagt 16 uur en er bestaat een flexibel arbeidsvoorwaardensysteem dat naar eigen keuze is in te richten.

Meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met manager Theunis Schaafstra op telefoonnummer 030 247 4625.

Solliciteren?

Reageer dan online op deze vacature bij MediRisk.
 

Direct solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature?

> Online solliciteren