Medisch adviseur chirurgie

Je kennis en expertise op een andere manier inzetten? Naast je praktiserende werkzaamheden als specialist een bijdrage leveren aan de behandeling van claims en het vergroten van de patiëntveiligheid? Dat kan nu als medisch adviseur chirurgie bij MediRisk.

Over ons

MediRisk verzekert zorgorganisaties voor medische aansprakelijkheid en is een onderlinge waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Dat houdt in dat de klanten (vooral ziekenhuizen) ook de eigenaren (leden) zijn. Zij hebben MediRisk opgericht om medische aansprakelijkheid betaalbaar te houden. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen in Nederland is bij MediRisk aangesloten. Wij behandelen schadeclaims, maar proberen vooral ook schade te voorkómen. Met en voor onze leden werken we daarom actief aan het vergroten van de patiëntveiligheid en aan het terugdringen van risico’s. Bij MediRisk werken ongeveer vijftig hooggekwalificeerde bevlogen professionals, onder andere juristen, medisch adviseurs, data scientists en adviseurs medisch risicomanagement. MediRisk kent een open en informele werksfeer en is continu in ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Als medisch adviseur beoordeel je de medische aspecten van aansprakelijkheidsclaims die worden ingediend bij de verzekerde zorginstellingen, met name ziekenhuizen. Je brengt schriftelijk en mondeling advies uit aan de schadebehandelaars. Je consulteert waar nodig specialisten vanwege hun specifieke expertise en bespreekt de casus met de aangesproken arts. Je specifieke medische kennis wordt ook aangesproken bij de ontwikkeling van gerichte preventieprogramma’s door onze afdeling Medisch Risicomanagement.

Wat vragen wij van jou?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerd arts met ruime praktijkervaring als chirurg. Verder heb je affiniteit met medische aansprakelijkheid en preventie. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke advies- en rapportagevaardigheiden en je hebt een servicegerichte houding. Je bent als zelfstandig medisch adviseur tegen een vast uurtarief op afroep beschikbaar voor overleg en dossierbespreking, vanuit huis of vanuit ons kantoor in Utrecht.

Meer informatie

Neem gerust contact op met medisch adviseur Gerard de Zeeuw of met Gert Klay, manager Schadebehandeling, beiden bereikbaar via 030 247 48 10.

Solliciteren?

>> Reageer online

Solliciteren?