Marketing- en communicatieadviseur

MediRisk is een onderlinge verzekeraar die zich met en voor de aangesloten zorginstellingen inzet voor de verzekerbaarheid van medische aansprakelijkheid. De organisatie telt ca. 50 medewerkers en de sfeer is open en informeel.

Wat ga je doen?

  • Je bent verantwoordelijk voor marketing- en communicatieadvies aan de directie en collega’s (juristen, advocaten en adviseurs medisch risicomanagement) teneinde hun relatie met (potentiele) zorginstellingen zo goed mogelijk te ondersteunen en versterken.
  • Je bent verantwoordelijk voor de in-en externe communicatie van MediRisk.
  • Je hebt een brede scope, je weet wat er speelt in de zorg en je gebruikt je expertise om, samen met je collega’s, de vertaalslag te maken naar MediRisk en de bij ons aangesloten zorginstellingen.
  • Je bent een contentdenker, gewend om relevante in- en extern informatie op te halen en te verspreiden via een juiste mix van bestaande en vernieuwende geïntegreerde communicatiemiddelen.
  • Je bent je bewust van de gevoeligheden die samenhangen met de behandeling van medische claims, je weet je te verplaatsen in de positie van onze leden en hun patiënten en dat te vertalen naar onze in- en externe positionering.
  • Je voelt je thuis op een plek die zich kenmerkt door een veelheid aan stakeholders en je weet welke rol marketingcommunicatie moet spelen om deze bij de organisatie te betrekken.
  • Je hebt een relevant netwerk, weet hoe media werken, begrijpt de wisselwerking tussen beide en handelt daar ook naar. PR kennis en ervaring is hierbij een pre.
  • Je bent een goede tekstschrijver die complexe boodschappen duidelijk en aansprekend kan verwoorden.

Wat bieden we jou?

MediRisk biedt je een afwisselende en zelfstandige fulltime functie in een dynamische branche. Er wordt hard gewerkt, het verantwoordelijkheidsgevoel is groot en dat geldt ook voor de onderlinge betrokkenheid. MediRisk biedt een goed salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring, een dertiende maand en een flexibel arbeidsvoorwaardensysteem.

Wat vragen wij van jou?

Wij vragen betrokkenheid, enthousiasme, stevige ervaring, een relevante hbo-opleiding en affiniteit met de gezondheidszorg. Je denkt vanuit de doelgroep, je combineert je adviesfunctie met daadkracht, je hebt flair, je hebt hart voor waar MediRisk zich hard voor maakt en je zet de dienstverlening aan onze leden en hun patiënten centraal.

Over ons

MediRisk, gevestigd in Utrecht, is geen traditionele verzekeraar maar een onderlinge waarborgmaatschappij van ziekenhuizen voor de verzekering van medische aansprakelijkheid, zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten.

De kracht van MediRisk is de combinatie van een complete verzekering, gekoppeld aan zorgvuldige claimbehandeling en medisch risicomanagement, gericht op het verminderen van schade. Door het unieke karakter van de Onderlinge waarin ziekenhuizen zich verenigd hebben om zowel samen de kosten te dragen als inzicht in risico’s met elkaar te delen, is dat ook realiseerbaar. Ons team bestaat enerzijds uit gespecialiseerde juristen die worden bijgestaan door medisch adviseurs in alle specialismen. Anderzijds werken er bij MediRisk preventieadviseurs en analisten met verschillende achtergronden en specialisaties. Denk vooral aan expertise op het gebied van patiëntveiligheid, risico- en klachtenmanagement en zorgdata.

Meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Arnoud van Schaik, directeur, via (030) 202 72 92 of mail naar arnoud.van.schaik@medirisk.nl.

Direct solliciteren?

Klik hier voor het online sollicitatiefomulier
Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email