Jurist Schadebehandeling

De afdeling

MediRisk is geen traditionele verzekeraar maar een onderlinge waarborgmaatschappij van ziekenhuizen voor de verzekering van medische aansprakelijkheid, zonder winstoogmerk. Ongeveer de helft van de algemene ziekenhuizen heeft zich bij MediRisk aangesloten om samen de kosten van medische aansprakelijkheid te dragen en de verzekerbaarheid veilig te stellen.
 
De kracht van MediRisk is de combinatie van een complete verzekering, gekoppeld aan zorgvuldige claimbehandeling en medisch risicomanagement, gericht op het verminderen van schade. Door het unieke karakter van de Onderlinge waarin ziekenhuizen zich verenigd hebben om zowel samen de kosten te dragen als inzicht in risico’s met elkaar te delen, is dat ook realiseerbaar. De historie van circa 20.000 behandelde claims levert een schat aan informatie over risicospecialismen en -ingrepen en maakt de ontwikkeling en implementatie van gerichte en effectieve preventieprogramma’s mogelijk. Zo dragen wij met kennis, objectiviteit en inlevingsvermogen bij aan een zorgvuldige claimbehandeling die recht doet aan patiënt, zorgorganisatie en medisch professional.

Wat ga je doen?

Als Jurist Schadebehandeling behandel je binnen een team zelfstandig schadeclaims van bij MediRisk aangesloten ziekenhuizen. Daarnaast behandel je schadeclaims op het gebied van aansprakelijkheid (para)medici. Daarvoor overleg je met advocaten, schaderegelaars, medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen en voer je zo nodig procedures bij de sector kanton van de rechtbank. Verder bewaak je de voortgang in de afwikkeling van schadegevallen en adviseer je de ziekenhuizen over gezondheidsrechtelijke vraagstukken.  

Wat vragen wij van jou?

Je hebt bij voorkeur Nederlands recht gestudeerd en beschikt aantoonbaar over kennis van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een juridische functie in de medische aansprakelijkheid. Je werkt graag in teamverband en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om uiteenlopende belangen goed  af te wegen en beschikt over een groot probleemoplossend vermogen. Voor onze leden (de ziekenhuizen) ben je een baken van rust en vertrouwen. Je bent fulltime beschikbaar.
  

Wat bieden wij jou?

MediRisk is een prettige organisatie om bij te werken vanwege de ruimte voor eigen invulling en ontwikkeling. We kennen een hoog werktempo en houden elkaar scherp op kwaliteit. Dat zorgt voor een prettige dynamiek met grote onderlinge betrokkenheid. Daarnaast kun je rekenen op een goed salaris en aantrekkelijke secundaire regelingen zoals een flexibel arbeidsvoorwaardensysteem dat je naar eigen keuze kunt inrichten.

Meer informatie over de functie?
Neem dan contact op met Jessica During, manager schadebehandeling, 030 247 43 64.

Direct solliciteren

Ja, ik wil graag solliciteren op deze functie!
  

Direct solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature?

> Online solliciteren