Leren & inspireren

Overal ter wereld worden fouten gemaakt en overal verzekeren ziekenhuizen zich tegen de risico's van medische aansprakelijkheid. En hoe landen en organisaties ook van elkaar verschillen, de uitdagingen zijn overal hetzelfde: hoe beteugelen we de almaar stijgende schadelast? Ons antwoord: met gerichte preventie! De kennisbank van MediRisk bundelt informatie over grote risico's, preventieprogramma's, ziekenhuizen met innovatieve oplossingen die een podium verdienen, resultaten, vooruitzichten et cetera.

ijsberg medirisk
Hoge risico

Het aantal ongevallen met schade in ziekenhuizen is slechts het topje van de ijsberg. Analyse van claims die bij MediRisk binnenkomen, levert belangrijke aanwijzingen op van de wereld daaronder. Bijvoorbeeld welke behandelingen vaker tot claims leiden en welke specialismen het meest risicovol zijn.

feiten en cijfers medirisk
Feiten & cijfers
De historie van bijna 23.000 behandelde claims levert een schat aan informatie over risicospecialismen en -ingrepen en maakt de ontwikkeling en implementatie van gerichte en effectieve preventieprogramma’s mogelijk.
samen werken aan veiligheid medirisk
Samen werken aan veiligheid

De veiligheid van de patiënt ligt in handen van de zorgverlener en daarom is het belangrijk dat zij meedenken met het ontwikkelen van processen en het vaststellen van beleid. Diverse processen zijn al succesvol geimplementeerd door teams van specialisten, assistenten en andere leden van medische teams.

artikelen medirisk
Ledenmagazine
MediRisk geeft het magazine Alert uit, met nieuws en achtergronden over de risico’s van het vak. Met informatie van en voor de leden over medische aansprakelijkheid en risicopreventie.