Alert maart 2018

In dit nummer met het thema "De weg naar Safety II" onder meer:

De weg naar Safety II

​Nóg patiëntveiliger werken is een kwestie van pionieren, experimenteren en openstaan voor kansrijke initiatieven. We gingen op zoek naar inspiratie in binnen- en buitenland om de theorie handen en voeten te geven.

Incision: een mooi voorbeeld van (online) kennis borgen en delen

Theo Wiggers, een bevlogen chirurg, startte na zijn pensionering de website Incision. Een plek waar chirurgen en chirurgen in opleiding, aan de hand van videobeelden, stap voor stap meekijken met een operatie. Een mooie manier om knowhow te bewaren en door te geven.

Een geboorteclaim vraagt om levenslange afstemming

De behandeling van een geboorteclaim is een langdurige en complexe opgave in een emotioneel vaak toch al beladen proces; tijdens de ontwikkeling van het kind, moet de schadebepaling elke keer opnieuw bekeken en afgestemd worden op wat het kind op dat moment aan zorg nodig heeft. Een reconstructie...

Elke dag ‘judgement day’

Tijdens de Onderlinge Tafel Media kwamen communicatieprofessionals bij ekaar om op zoek te gaan naar handvatten om sterker te staan in het snelle en soms vileine medialandschap. Elke situatie is natuurlijk anders maar er is wel een aantal vaste stijlregels.

Cover Alert maart 2018

Download het magazine

Voorgaande edities van Alert

Op de Kennisbank kunt u voorgaande edities van Alert downloaden.