Alert oktober 2017

In dit nummer onder meer:

Hoe geef je een veiligheidscultuur handen en voeten?

In acute medische situaties is het extra belangrijk dat je als team goed communiceert en samenwerkt. De teamtraining van Medsim brengt individueel gedrag en groepspatronen boven tafel. “Het is een kunst om van een team van experts een expertteam te worden.”

De kosten van een claim

Aan medische claims zijn hoge kosten verbonden. Waar bestaan die kosten uit? Hoe verhouden die zich tot elkaar? Wat komt toe aan de patiënt en wat niet? En hoe komt het dat de claimkosten blijven stijgen? Tijd voor een aantal antwoorden.

“Door te debriefen maak je de cirkel rond”

Geboortezorg is teamwork. Maar hoe blijf je met z’n allen scherp? Een debriefing na elke bevalling is daar een goed middel voor. Dat blijkt uit de eerste ervaringen binnen de pilot Geboortezorg van MediRisk die nu loopt in een aantal ziekenhuizen.

Blijvend bouwen aan vertrouwen

Elk vonkje op Twitter kan razendsnel uitmonden in een uitslaande brand die de reputatie van ziekenhuis en zorgverlener danig kan schaden. Vuur met vuur bestrijden werkt averechts. Hoe bescherm je je mensen en je ziekenhuis tegen de enorme impact van de media?

Oktober 2017

Download het magazine

Voorgaande edities van Alert

Op de Kennisbank kunt u voorgaande edities van Alert downloaden.