Alert juli 2016

Claimreconstructie: Scherf en schade gemist

Jaarlijks dienen patiënten circa honderd claims in als gevolg van een behandeling op de Spoedeisende Hulp. Driekwart van deze claims gaat over het missen, het verkeerd óf te laat stellen van een diagnose. Ook bij Janine. Een reconstructie.

Integrale geboortezorg: een hele bevalling

Iedere schakel in de geboorteketen is even belangrijk om het gezamenlijke doel te bereiken: de beste zorg voor zwangere, barende, moeder en pasgeborene. MediRisk en VvAA slaan de handen ineen en geven de beroepsgroep inzicht in, en grip op risico’s in de totale geboorteketen tijdens de masterclass “preventie van tuchtklachten en claims in de geboortezorg” op 1 september 2016.

Nieuwe producten om veiligheidsrisico’s beter te kunnen managen

Een digitaal ‘dashboard’, MediRisk Signaal, infographics, korte instructiefilmpjes… Het zijn nieuwe producten waarvan een groot deel nog op de tekentafel ligt maar die aansluiten op de toenemende behoefte van onze leden aan ziekenhuis-specifieke claim- en risico-informatie.

Wkkgz: implementatie krijgt steeds meer vorm

De ruimte die de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) biedt voor eigen interpretatie en invulling roept veel vragen op, zo bleek tijdens de kennisbijeenkomst Wkkgz in maart. We zijn inmiddels een aantal maanden verder, hebben steeds meer antwoorden en het programma van eisen voor de nieuwe geschilleninstantie is rond.
Alert juli 2016

Download het magazine

Voorgaande edities Alert

Wilt u Alert magazines van voorgaande jaren inzien? U kunt deze downloaden via de MediRisk kennisbank:

> Kennisbank: Alert magazine